Žena koja je pronašla bebu: Dječaku je pupak bio uvezan pertlom

Radiosarajevo.ba
Žena koja je pronašla bebu: Dječaku je pupak bio uvezan pertlom
24sata.rs / Ilustracija
Da Novosađanka Slavica Fejsa, inače novinarka "Ruskog slova", iako žureći na posao, u petak prije podne čuvši plač bebe nije zastala kod "Betanije" da provjeri odakle dopire, pitanje je šta bi se dogodilo s novorođenčetom, ostavljenim u torbi.

"Padala je sitna kiša, i kao i svakog dana išla sam prečicom, kroz dio dvorišta porodilišta" ispričala je Slavica Fejsa, još u šoku od događaja. "Čula sam nešto kao plač i na trenutak zastala. Nastavila sam dalje, ali sam se poslije nekoliko koraka vratila.", pišu Novosti.

Kada je došla do zida butika sa dječjom opremom, ugledala je plavu putnu torbu, na kojoj je rajsferšlus bio otvoren. U torbi je ugledala uplakanu mušku bebu, gotovo promrzlu i bez odjeće. Pupak je nestručno bio vezan pertlom od patika.

Uplašena i uznemirena, u trenutku nije znala šta da radi, i krenula je prema ulazu u porodilište. Naišla je na radnika osiguranja, i uzbuđenim glasom mu saopćila da je pronašla bebu u torbi. Tu, u dvorištu, ubrzo su se našle medicinske sestre i lekari i preuzeli bebu, po svemu sudeći rođenu tek nekoliko sati pre nego što je ostavljena.

Kada su bili sigurni da je beba dobro, smještena je u Dječju bolnicu.

 O nesvakidašnjem pronalasku na ulici, obaviještena je i novosadska policija, koja traga za majkom, odnosno osobom koja je ostavila dijete na ulici.

Vjeruje se da je beba namjerno ostavljena kod porodilišta kako bi je neko pronašao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije