Žena dobila uvjetno 45 dana zatvora zato što je mužu rekla da puši ku**c

1
Radiosarajevo.ba
Žena dobila uvjetno 45 dana zatvora zato što je mužu rekla da puši ku**c
Foto: Unsplash / Neobična kazna

Pedesetogodišnja Gabi iz Zagreba uhapšena je nakon što je mužu tokom svađe rekla da “puši k…”, a on je sve to snimio mobitelom i odmah prijavio policiji.

Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno, piše Index.

Prema presudi, Gabi je u septembru prošle godine oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva", stoji u optužnici.

Žena, inače udana i majka troje djece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu to rekla, ali tek nakon što je on njoj rekao da je "glupača" i jer ju je tada snimao mobitelom bez njenog znanja i odobrenja.

“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i ja sam samo odgovorila. Djeca to nisu čula”, rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž prije dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika te ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je doista više toga dosta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije