Zemun: Dvostruko ubistvo kao na filmu

Radiosarajevo.ba
Zemun: Dvostruko ubistvo kao na filmu

Noćas se u Zamunu kraj Beograda desilo dvostruko ubistvo koje podsjeća na scene iz gangsterskih filmova.

Napadači su se svojim automobilom zaustavili na semaforu pored “mercedesa” novosadskih registracija i u njega ispraznili 20 hitaca iz oružja sa prigušivačima!

Nakon što su ih zasuli hicima skrenuli su u jednu od sporednih ulica i pobjegli.
Nakon pucnjave, auto u kojem su bili ubijeni muškarci nastavio je da se kreće, pa je udario u jednu 'mazdu 626' beogradskih registracija, kojom su prilikom lakše ozlijeđeni trudnica i maloljetno dijete. 

 Ubijeni su Danilo Radonjić(62)  iz Bara i Dženan Ramović (34) iz Podgorice. Kako je za B92 izjavio ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović, Radonjić je "odavno poznat srbijanskoj policiji" i ima prijavu boravka u Beogradu, a samo ubojstvo nije "ni obično ni slučajno".
"Ne želimo da se na beogradske ulice ponovo vraća krv i neke godine koje su daleko iza nas. Građani se moraju osjećati sigurnima i mi smo im dužni to osigurati", rekao je Veljović.

 Dnevnik ''Blic'' piše kako je Radonjić kontroverzni biznismen iz Crne Gore, odakle je i njegov vozač Ramović, te da se pretpostavlja da njih dvojica pripadaju kriminalnoj skupini koja je od ranije u sukobu s Lukom Bojovićem, kojeg se spominje kao jednog od vodećih ljudi srbijanskog podzemlja, kao i da je ovo samo još jedan u nizu njihovih međusobnih obračuna. Slobodan Radonjić, sin ubijenog Danila, nestao je još 2009. godine, a policija sumnja da je ubijen te da je u to ubojstvo umiješan Bojović, navodi list.

Pretpostavlja se da se radi o jednom ili dvojici profesionalnih ubica koji su žrtve najviše pogodili u grudi i glavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije