Zemljotres u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Zemljotres u Crnoj Gori
Foto: EMSC / Zemljotres u Crnoj Gori

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u subotu, 23. marta, u 11 sati i 22 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na području Danilovgrada.

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2,8 jedinica Richterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale (MCS).

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 21 km", navodi se u objavi Zavoda.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području, dodaje se u saopštenju.

"Kao vjetar kroz kuću", "kratak, ne previše jak", "Mali potres sa zvukom", samo su neki od komentara na aplikaciji EMSC-a.

Podsjetimo, proteklih nekoliko dana na granici između Bosne i Hercegovine česti su zemljotresi, a najjači je iznosio jačine 5,7 stepeni po Richteru na području Nikšića.

Zemljotres se dogodio 14. marta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije