Želio je samo zaliti baštu, a komarci ga napali, ništa mu nije pomoglo

Radiosarajevo.ba
Želio je samo zaliti baštu, a komarci ga napali, ništa mu nije pomoglo

U Osječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj situacija s komarcima poprima apokaliptične razmjere, a o koliko velikom problemu je riječ govori i primjer fotografa Marija Romulića koji je na Facebooku podijelio video snimku noge koju su komarci izgrizli do krvi.

Naime, Romulić je u Bilju, nedaleko od Kopačkog rita, hodao po dvorištu i u nemogućoj misiji pokušavao zaliti vrt.

Kako je rekao za Index, zaliti vrt uspio je samo djelomično. “Koliko se ja sjećam nikad nije bilo baš ovako. Neizdrživo je, ne pomaže ništa, pogotovo ne zaprašivanje sada. To ih sj*be na dan, ali sutra dođu novi”, ispričao je Romulić za Index.

Kakvim se sve sredstvima bore protiv ekstremne najezde komaraca, govori primjer i 57-godišnjig Zdravka Mandića koji danima gotovo ne izlazi iz mrežom isprepletenog ogrtača kakav koriste pčelari.

"Pčelari imaju bijela, a ovo je crno odijelo, odnosno mrežu koriste ribiči kako bi se spasili od komaraca. I sam sam ribič, i stoga sam ga kupio ranije, i ne misleći koliko će mi biti potrebno ove godine. Komarci doslovce idu u oči i usta i neizdrživo je. Taj ogrtač kad sjedim ispred zgrade ili čak idem u šetnju – ne skidam”, rekao je za Glas Slavonije Mandić te dodao da pri borbi koristi i motor koji, kad ga upali i stavi u “ler”, dosta dimi i tjera komarce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije