Zbog prijetnji otkazan portal Kosovo 2.0

Radiosarajevo.ba
Zbog prijetnji otkazan portal Kosovo 2.0

Svoje učešće na konferenciji SHARE, koja počinje danas u Beogradu, iz bezbjednosnih razloga, otkazao je portal Kosovo 2.0 zbog prijetnji srpskih navijača, piše Radio Slobodna Evropa. Naime, ekstremno desničarska organizacija SNP Naši najavila je da će spriječiti promociju ovog portala u Srbiji, nazivajući ga "prošiptarskim".

Konferencija koja počinje danas, a do 28. aprila okupiće više od 2.000 aktivista, blogera, inženjera, programera i umjetnika iz Srbije i inostranstva.

“Osim prezentacije predavanja i raznih radionica, panel diskusija, biće preko 100 stranih gostiju i predavača, počevši od Georgea Hotza, koji je jako mlad haker i inženjer, ima 21 godinu, ali je prvi koji je Jailbreakovao iPhone i sve Appleove uređaje, kao i Sony Play Station. Tu će bit i prvi portparol Wikiliksa , koji sada ima svoj novi portal Open Leaks”, kaže Filip Milošević, jedan od organizatora SHARE-a.

Kao i prošle godine, muzički program konferencije Share by Night predstaviće aktuelne svjetske umjetnike elektronske muzike koji će dijeliti binu i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije