Zbog pesticida povlače se dva proizvoda u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Zbog pesticida povlače se dva proizvoda u Hrvatskoj
Foto: Unsplash / Ilustracija

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Jeera kim/kumin u prahu, 100g, trgovačkog imena Jeera Powder Cumin, sa rokom trajanja do 30. aprila 2023., zbog utvrđene povišene razine pesticida klorpirifosa

Također zbog prisutnosti parazita Anisakis povlači se i svježi oslić dobavljača Ribarske zadruge Komiže. 

Riječ je o osliću pod oznakom parangal, LOT HRVLOG2200023017, s datumom ulova 01.05.2022., brod: 58 KŽ, upotrijebiti do 12.05.2022., zbog utvrđene prisutnosti parazita Anisakis u tom proizvodu. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, piše Konzum.hr.

Iz Konzuma u Hrvatskoj su pozvali kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu prodavaonicu Konzuma gdje će im biti vraćen novac.

"Proizvod Jeera kim/kumin u prahu nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ", navodi se u obavijesti.

Uvoznik je 'Pekinška patka' j.d.o.o., Samobor, a dobavljač nizozemska firma 'Asia Express Food B.V.'.

Više detalja pročitajte OVDJE.

Nije poznato da li su ovi proizvodi primijećeni na policama trgovina u Bosni i Hercegovini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije