Zastupnica HDZ-a: Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu malo Srba, već možda u Dalmaciji

Radiosarajevo.ba
Zastupnica HDZ-a: Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu malo Srba, već možda u Dalmaciji

Nadležni u Gradskoj upravi Rijeke zahtijevaju smjenu funkcionerke Ivone Milinović iz HDZ-a, zbog izjave da "Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu mali procenat Srba, već možda selima u Dalmaciji, gdje Srba ima 30-40 odsto".

Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke održao je hitnu sjednicu povodom izjava Ivone Milinović u emisiji na YouTubeu.

"Nakon sramotnog slučaja govora mržnje, čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru Gradskom veću prijedlog za njeno razrješenje", saopćio je odbor koji je nastup Ivone Milinović ocijenio huškačkim.

"Bez obzira na naknadno izvinjenje i relativizaciju onog što je izgovorila, zastupnica mora da odgovara za svoje postupke, pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put", stoji u saopćenju.

Ivona Milinović je, gostujući u emisiji naYouTubeu, komentirala stihove pjesme navijačke grupe Torcida:"Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba".

"Ljudi treba da znaju da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji, gde ih ima 30-40", rekla je Ivona Milinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije