Smrt mlade manekenke: Šta se dešavalo danima prije tragedije

Radiosarajevo.ba
Smrt mlade manekenke: Šta se dešavalo danima prije tragedije
Instagram / Marija Ćurčić

Nakon što je objavljena vijest o samoubistvu mlade srbijanske voditeljice i manekenke Marije Ćurčić, Blic je donio više detalja o smrti te djevojke, čije je beživotno tijelo pronađeno u njezinom stanu u Beogradu. Tijelo su pronašli Marijini roditelji nakon što im se dva dana nije javljala, pa su posumnjali da nešto nije u redu.

Marija Ćurčić / Prelijepa srbijanska manekenka i voditeljica izvršila samoubistvo

Marija je već nekoliko godina živjela sama u stanu u beogradskom naselju Savski venac. Nekoliko dana prije tragične smrti Marija je zbog posla kao model išla na putovanje u Rumuniju, a roditelji je nisu mogli dobiti otkako se vratila pa su došli do njezinog stana. Komšije su za Blic ispričali da su Marijini roditelji, kad im nije otvarala, morali pozvati policiju da razbije vrata stana, a onda su je pronašli mrtvu. Još uvijek se ne zna zbog čega je izvršila samoubistvo, a nije ostavila ni oproštajno pismo.

Roditelji i prijatelji kažu da nije bilo nikakvog razloga za takav čin, a susjedi za nju imaju samo riječi hvale. Marija je i sama sebe u intervjuima opisivala kao pozitivnu i društvenu osobu vedrog duha koja jako voli svoj posao.

Marijina majka, inače novinarka Al Jazeere, Ana Mari Alves Ćurčić, s majčine je strane porijeklom iz Konga, a otac joj je jedan od najpoznatijih srbijsnskih gitarista Đorđe Ćurčić.

Marija je studirala odnose s javnošću. U svijet manekenstva je ušla sa 16 godina, a već sa 17 je postala voditeljica na lokalnoj MTV televiziji. Bila je i zaštitno lice nekih beogradskih klubova i modnih brendova, a na društvenim je mrežama bila poznata pod nadimkom Chocomuffin. Jednu od reklama snimila je i sa svjetski poznatim nogometašom Ronaldinhom, a vijest o tome je objavila na svom Instagramu tek tri dana prije smrti. 

Prema tvrdnjama njenih prijatelja, posljednjih dana bila je vedra i nasmijana, te ništa nije ukazivalo da će se dogoditi velika tragedija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marija Curcic (@__chocomuffin__) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije