Zašto se Nikolić odlučio na štrajk?

Radiosarajevo.ba
Zašto se Nikolić odlučio na štrajk?

Nakon što se Lider Srpske narodne stranke Tomislav Nikolić poslije šest dana štrajka glađu i žeđu pričestio hljebom i vinom, uz pomoć sveštenika parohije u kojoj Nikolić živi Radič Radičević, postavlja se pitanje šta je postigao ovim potezom, za koji se opredijelio nakon što je vlast uporno odbijala njegov zahtjev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora 18. decembra.

U razgovoru za srbijanski Blic ustvrdio je kako mu datum izbora više nije bitan. Nikolić je izbjegavao konkretan odgovor zašto je uopće započeo štrajk glađu, ali ističe kako je riječ o žrtvi koja bi bila banalizirana ako bi se promatrala samo kroz izbore.

"To je banaliziranje stvari. Ja nisam štrajkovao isključivo zbog datuma izbora. Zato što štrajkom ne mogu dozvati pameti one koji odlučuju raspisati izbore. Ja sam mogao mnogo drugih stvari uraditi ogorčen zato što vlast neće razgovarati s nama, zato što ne razmišljam o izborima... Ja sam štrajkovao prvo zbog sebe i svoje borbe, a potom zbog građana Srbije zato što znam da sam sada kod njih izazvao osjećaj da nijedna žrtva za Srbiju nije prevelika", objašnjavao je Nikolić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije