Zaštitar iz bankomata ukrao skoro 250.000 KM

Radiosarajevo.ba
Zaštitar iz bankomata ukrao skoro 250.000 KM
Pixabay / Ilustracija/Bankomat

Policija je riješila slučaj krađe više stotina hiljada kuna iz bankomata u zagrebačkom kvartu Prečko i otkrila da je novac ukrao 47-godišnji zaštitar.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak kao zaposlenik zaštitarske kompanije 19. decembra oko tri sata ujutro iskoristio šifru koja mu je, s obzirom na to da radi kao zaštitar, od ranije bila povjerena, prenose hrvatski mediji.

“Pomoću šifre i uz korištenje ključa koji je ranije pribavio za tu namjeru otvorio je vrata bankomata u Ulici Josipa Hatzea iz kojeg je uzeo kazete u kojima se nalazio novac. Nakon što ih je zadržao za sebe zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjenog kaznenog djela”, saopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Ukupna nastala šteta iznosi 938.000 kuna (oko 250.000 KM). Osumnjičeni je predan pritvorskoj jedinici, a posebni izvještaj dostavljen je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije