Žarko Laušević neće u zatvor ako bude izručen Srbiji

Radiosarajevo.ba
Žarko Laušević neće u zatvor ako bude izručen Srbiji

Glumac Žarko Laušević (49) neće ići u zatvor ako bude izručen Srbiji iz SAD i za njim više nije raspisana potjernica jer je predsjednica Trećeg opštinskog suda u Beogradu Nada Mihajlović prihvatila zahtjev glavnog tužioca Srbije Slobodana Radovanovića da mu se odloži izdržavanje kazne, saznaje "Blic".

Sudija Mihajlović donijela je odluku da se Lauševiću odloži izdržavanje kazne od 13 godina zatora za prekoračenje nužne odbrane kada je ubio dvojicu mladića, dok Vrhovni sud Srbije ne donese odluku o zahtevu za zaštitu zakonitosti koji je podneo tužilac Radovanović.

U tom zahtjevu tužilac Radovanović traži od Vrhovnog suda Srbije da utvrdi da je Vrhovni sud Crne Gore povrijedio prava Lauševiću i prekršio propise kada mu je prvostepenu kaznu sa četiri godine zatvora povećao na 13 godina.

Ukoliko Vrhovni sud Srbije prihvati taj zahtev, Laušević će se naći na slobodi jer je on bio četiri godine i sedam mjeseci u zatvoru od 31. jula 1993, odmah posle tragičnog događaja, pa sve do 27. februara 1998. godine.

Tom odlukom predsjednice Trećeg opštinskog suda ukinuta je i potjernica za Lauševićem koju je taj sud raspisao još 2002. godine kao mjesno nadležan, jer je Laušević prijavljen na adresi u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu, piše Blic.

e-Novine.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije