Zapaljeno vozilo službenika Vlade Kosova

Radiosarajevo.ba
Zapaljeno vozilo službenika Vlade Kosova


Nepoznati počinioci  zapalili su automobil čiji je vlasnik Srbin, radnik Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

 U toj kancelariji zaposleno je više od 50 službenika.

Direktorica te kancelarije Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se dogodio oko ponoći u Kosovskoj Mitrovici, istakavši da ovo još jednom pokazuje odsustvo vladavine prava na sjeveru Kosova.
     
Hodžić je u izjavi Tanjugu potvrdila da je putnički automobil zapaljen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice bio vlasništvo službenika Administrativne kancelarije.
 
Ona je istakla da je ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima, radnicima uposlenim u toj kancelariji.
   
Hodžić je zatražila od EULEX-a i Kosovske policije da istraže slučaj i da vinovnike tog incidenta izvedu pred lice pravde.
 
"Napad na imovinu ljudi koji možda samo drugačije razmišljaju ne može biti povod za ovakav obračun s neistomišljenicima. Ovo je potvrda da na sjeveru Kosova postoji odsustvo vladavine prava", rekla je Hodžić.
   
Administrativna kancelarija kosovske vlade otvorena je prije nekoliko mjeseci u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i pored protivljenja političkih predstavnika Srba iz ovog dijela Kosova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije