Zamjenica premijera Kosova se oprostila od Zukorlića: Bol za tobom ostat će vječna

0
Radiosarajevo.ba
Zamjenica premijera Kosova se oprostila od Zukorlića: Bol za tobom ostat će vječna

Dženaza-namaz potpredsjedniku Narodne skupštine Srbije, dugogodišnjem sandžačkom muftiji i kandidatu za reisu-l-ulemu, Muamera ef. Zukorlića, koji je jučer iznenada umro, klanjat će se danas nakon podne-namaza u 12.30 sati na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, a ukop će se obaviti u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina.

U Novom Pazaru je proglašen Dan žalosti, a u Sjenici trodnevna žalost.

Od Zukorlića se mnogi opraštaju i danas.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

"Brate bio si i ostaćeš moj vječni prijatelj. Neka ti dragi Allah dž.š podari najljepši Dženet kao što je bila tvoja duša. Bol za tobom za sve Bošnjake ma gdje oni bili, ostaće vječna", navela je Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova za ljuska i manjinska prava.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, uputio je saučešće Stranci pravde i pomirenja povodom smrti lidera ove partije Muamera Zukorlića.

"Poštovani, sa velikom tugom smo primili vijest da je na ahiret preselio vaš dugogodišnji predsjednik Stranke, Muamer Zukorlić. Tim povodom, u ime Bošnjačke stranke i u svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća.

Kao muftija sandžački, dao je snažan doprinos Islamskoj zajednici u Srbiji. Njegova odvažnost u stavovima, hrabrost u donošenju odluka i učenost koju je pokazivao prilikom svakog razgovora, zasigurno su karakteristike po kojima ćemo ga pamtiti.

Sandžak je izgubio velikog borca za prava bošnjačkog naroda.

Molim Allaha da mu podari džennet, a porodici sabura u ovim teškim trenucima", napisao je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije