Zahtjev za izručenje Keljmendija upućen EULEX-u

Radiosarajevo.ba
Zahtjev za izručenje Keljmendija upućen EULEX-u


Ministarstvo pravde BiH direktno je od EULEX-a zatražilo da vlastima Kosova prenese zahtjev za izručenje Nasera Keljmendija BiH, rekla je agenciji Srna glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.

Ona je pojasnila da je zahtjev EULEX-u, koji je sinoć potpisao ministar pravde BiH Bariša Čolak, upućen putem brze pošte i da bi on trebalo da bude isporučen do kraja dana. 

Kosovska policija je u nedjelju, 5. maja, na području Prištine uhapsila Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom izvođenja policijske akcije 'Lutka'.

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom ubistva.

Keljmendija je, nakon puštanja na slobodu zbog isteka policijskog pritvora od 48 časova, sinoć ponovo uhapsila policija EULEX-a i produžila mu pritvor za još 48 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije