Zagrepčanka optužila trojicu azilanata da su je napili, drogirali i silovali

Radiosarajevo.ba
Zagrepčanka optužila trojicu azilanata da su je napili, drogirali i silovali
/ Foto: Index / Ilustracija
U nedjelju poslijepodne trojica azilanata - iz BiH, Sirije i Makedonije, odlukom suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici završila su u istražnom zatvoru jer ih je 22-godišnja Zagrepčanka prijavila za silovanje.

Kako Index neslužbeno doznaje, krajem prošle sedmice 22-godišnjakinja je došla u njihovu sobu u objektu u kojem su smješteni, u hotelu Porin u Zagrebu, gdje su je, kako stoji u njenoj prijavi, napili i nadrogirali, a zatim i silovali.

Ona u prijavi tvrdi da je bila svjesna svega, ali se zbog droge koju su joj dali nije mogla pomaknuti.

Odmah nakon silovanja, djevojka se uputila na policiju koja je započela istragu te privela trojac i započela istragu nakon koje je podnesena kaznena prijava protiv trojca zbog težeg oblika spolnoga odnosa bez pristanka.

Makedonac je prilikom ispitivanja tvrdio da nije imao spolni odnos s djevojkom, a druga dvojica tvrdila su da je djevojka nakon dobrovoljnog seksa tražila novac.

Trojica azilanata, 40-godišnjak iz BiH, 44-godišnjak iz Makedonije te 30-godišnjak iz Sirije djevojku su upoznali nekoliko dana ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije