'Zagrebački bombaš' ne pije vodu i odbija infuziju

Radiosarajevo.ba
'Zagrebački bombaš' ne pije vodu i odbija infuziju

Vojislav Blažević, kojeg policija sumnjiči za dvije eksplozije prošlog mjeseca u Zagrebu, i dalje štrajkuje glađu u zatvorskoj bolnici, gubi svijest i pitanje je dana kad će potpuno kolabirati, piše Jutarnji.

Blažević šuti otkako je službeno osumnjičen za dvije eksplozije koje su u manje od 48 sati uznemirile građane Zagreba. Štrajk glađu počeo je još u KB-u Sestre milosrdnice u kojem je završio nakon druge eksplozije na autobuskoj stanici u Stenjevcu. Tada je rekao da je nevin i najavio da će štrajkovati glađu do kraja.

Sada već mjesec dana ne jede, odbija infuziju, a odnedavno više ne pije ni vodu.

Njegov advokat Branko Šerić kaže da je prošle sedmice izgubio svijest dok su ga vozili u invalidskim kolicima jer od slabosti doslovno ne može da stoji na nogama.

"Uopće nije mogao govoriti. Rekao sam mu da mi napiše svoju verziju događaja jer da na ovakav način ništa nećemo postići", rekao je Šerić za Jutarnji i dodao da je Blaževiću u ponedjeljak produžen pritvor.

"Sud je zaprimio obavijest iz Bolnice za osobe lišene slobode da moj branjenik nije sposoban prisustvovati raspravi. Žalit ću se na odluku suda o produljenju pritvora jer moj branjenik fizički nije u stanju ni utjecati na svjedoke, ni ponoviti djelo, ni pobjeći", istakao je advokat Branko Šerić. Blaževićeva porodica se u međuvremenu priprema za najgore.

Iako je policija uvjerena da ima čvrste dokaze protiv njega, istraga još nije gotova. Naime, policiji još nije jasan motiv, a nije im poznato ni da li je još neko sudjelovao u postavljanju i aktiviranju eksplozivnih naprava.

Vojislav Blažević je 9. januara postavio 1,2 kilograma vojnog eksploziva TNT uz prugu u Podsusedu i oko 300 grama istog eksploziva na autobusku stanicu u Stenjevcu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije