Zagrebački aerodrom: Djevojku nisu pustili u avion nakon operacije nosa

Radiosarajevo.ba
Zagrebački aerodrom: Djevojku nisu pustili u avion nakon operacije nosa
/ Djevojčina majka Anita Krešo; Facebook
Na novootvorenom Zagrebačkom aerodromu, desio se slučaj zbog kojeg majka i kćerka iz Omiša nisu mogle nastaviti putovanje avionom.

Sedamnaestogodišnja Karla i njena majka Anita Krešo (44)  tog su jutra doputovale u Zagreb avionom iz Splita, a u džepu su imale povratnu kartu za istu večer.

Djevojka Karla je u Zagrebu napravila manji operativni zahvat nosa koji se radio pod lokalnom anestezijom. Navečer su stigle na aerodrom, ali ih službenica koja radi na šalteru nije htjela pustiti u avion.

"Imale smo dvije povratne karte za 10. travnja. Termin odlaska iz Splita bio je u 6.15, a povratak isti dan iz Zagreba u 22.05. Kći je imala dogovoreni zahvat u privatnoj klinici u Zagrebu, u kojoj smo se, uz pristanak liječnika iz te klinike, dogovorili da povratak može biti isti dan u večernjim satima. Napominjem da sam osobno na ovaj način više puta odlazila na operacijski zahvat u Zagreb i vraćala se isti ili sljedeći dan od zahvata".

Ona kaže da je u takvim slučajevima uvijek ispunjavala obrazac da putuje na vlastitu odgovornost. 

No, kako je u međuvremenu zagrebački aerodrom proširen renoviran, pravila su se počela strožije primjenjivati.

Službenice na šalteru tražile su da im se predoči liječnička potvrda da djevojka nakon operacije smije putovati. Putnice potvrdu nisu imale, ali su zvale hirurga koji je u roku od deset minuta poslao potvrdu.

"Odgovorili su mi da su mail dobili, ali da tu potvrdu našeg liječnika ne mogu prihvatiti jer njihova liječnička služba više ne radi i da ne možemo poletjeti za Split. Postajem 'bijesna' i počinje prepucavanje", priča majka.

Službenici su se držali procedure koja nalaže da nije dozvoljen let 24 sata nakon operacijskog zahvata i da su postupak o operativnom zahvatu dužni prijaviti tri dana ranije.

Nakon što je bijesna majka izvadila telefon i počela snimati cijelu scenu, upozorena je da je snimanje zabranjeno, na što ona nije reagirala. Nakon toga, pozvana je i policija koja je rekla da je snimanje zakonom kažnjivo i da će, ako tako nastavi, biti privedena jer remeti javni red i mir.

Incident je završio tako što su povratne karte propale, a majka i kćerka su do Splita morale vratiti rent-a-carom. Putnice nisu mogle dobiti povrat novca, iako su karte uredno plaćene, a one se na vrijeme pojavile na aerodromu. 

Povodom slučaja oglasio se avioprijevoznik koji ističe da se ovakve procedure provode svugdje u svijetu:

"To je uobičajena poslovna praksa koju primjenjuju avioprijevoznici diljem svijeta, i to ponajprije da bi se zaštitilo zdravstveno stanje putnika i izbjegle moguće zdravstvene komplikacije", saopćeno je iz Croatia Airlinesa, uz napomenu da su svi putnici, a osobito oni koji su nedavno bili podvrgnuti nekom operativnom zahvatu, dužni informirati se o uvjetima prijevoza prije planiranog putovanja.

"Izgubila sam 1 045 kuna za izgubljeni povratni smjer karata za avion iz Zagreba (ukupna cijena karata za dvije osobe u dva smjera je 2090 kuna), za koje ne znam hoću li dobiti povrat, potom, 643 kune me koštao najam rent-a-car vozila, 181 kuna cestarina za A1 iz Zagreba u Split, 289 kuna za potrošeno gorivo,140 kuna parkinga za dva dana boravka mog automobila na aerodromu u Kaštelima, a najviše od toga sam izgubila vrijeme i živce", požalila se žena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije