Zagreb: Majka troje djece pljačkala banke plastičnim pištoljem

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Majka troje djece pljačkala banke plastičnim pištoljem

Majka troje djece naoružana plastičnim revolverom osumnjičena je da je od juna do sredine septembra u Zagrebu iz nekoliko banaka, kladionice i kioska opljačkala 90.000 kuna (oko 23 hiljade KM), da bi je pri posljednjem upadu u banku uhvatio čuvar i predao policiji.

Do sada nije bila poznata kao pljačkašica, ali je u čak tri navrata bila žrtva razbojnika jer je radila u kladionici, prenosi agencija Hina.

U sudu koji joj je odredio jednomesečni istražni zatvor saznaje se da je počiniteljka priznala svoja nedela.

Osumnjičena 34-godišnjakinja je u pljačkaše pohode odlazila maskirana sunčanim naočarima i kapom. Nakon krađa je bježala tramvajem i zatim se skrivala u stanu u Zagrebu koji joj je na korišćenje dala poznanica.

Razbojnica je uhvaćena 14. septembra prilikom pljačke Kroacija banke, a terete je i za pljačku poslovnica još dvije banke, jedne kladionice i kioska. Poznanica koja joj je ustupila stan i članovi porodice nisu znali za njene kriminalne aktivnosti, iako je opljačkani novac, navodno, trošila na “kuću”, dugove, djecu i supruga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije