Zagreb: Kosovski diplomata uhićen pijan u vožnji

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Kosovski diplomata uhićen pijan u vožnji

Kosovski diplomata Urtak Hamiti povučen je iz veleposlanstva u Zagrebu zbog toga što je, vozeći pijan, udario nekoliko vozila u centru glavnog grada Hrvatske, a policija ga je uhitila kada nije htio da se podvrgne alkotestu, javlja Tanjug.    

Prištinska televizija KTV je u sinoćnjim vjestima objavila snimke hrvatske TV Nova objavljene na njihovoj web stranici na kojima se vidi kako Hamiti leži na zemlji dok mu policija stavlja lisice, kao i vozila koja je on oštetio udarivši u njih.

Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj odlučio je da iz diplomatske službe povuče ministra savjetnika kosovskog veleposlanstva Hamitija zbog nedoličnog ponašanja.

Kako je priopćeno iz kosovskog ministarstva, Hodžaj je tu odluku donio nakon što je zvanično obaviješten da je kosovski diplomata u pijanom stanju izazvao nezgodu, udarivši u nekoliko parkiranih automobila u centru Zagreba i odbio da se podvrgne alkohol testu, zbog čega je na kratko bio i uhićen.

"Ministar Hodžaj je odlučio da formira posebno povjerenstvo u okviru MIP-a Kosova koja će razmotriti slučaj u cjelosti. MVP je izrazilo žaljenje vlastima Republike Hrvatske, nakon žalbe na ponašanje njihovog diplomate u Veleposlanstvu Kosova u Zagrebu”, kaže se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije