Zagreb: Dojava o bombi zaprimljena prije eksplozije!

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Dojava o bombi zaprimljena prije eksplozije!
/ FOTO: Pixell / Net.hr


13:50
Kako, neslužbeno saznaje Vecernji.hr iz izvora bliskog istrazi slučaj je riješen: Povrijeđeni muškarac (53), koji se nalazi u bolnici, izvršio je oba bombaška napada u Zagrebu.

Muškarac koji je povrijeđen u eksploziji na autobusnom stajalištu na raskrsnici Gospodske ulice i Aleje Bologne nalazi se na odjelu za kirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica. Kako je potvrđeno za Vecernji.hr, riječ je o površinskim povredama lica i ekstremiteta.

12:45 Županijski centar 112 je, prema saopćenju objavljenom na internet stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u 00.06 sati dojavu građanina o bombi na autobusnoj stanici na raskrižju Gospodske ulice i Aleje Bologne.

"Nakon dojave odjeknula je eksplozija, a odmah poslije građanka je dojavila da je jedna osoba ozlijeđena. ŽC 112 o događaju je obavijestio HMP Zagreb, OKC PU zagrebačke i Ured za hitne situacije Grada Zagreba...", piše u priopćenju.

12:15 Kako javlja HTV, Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić na vanrednoj konferenciji za novinare iznio je službene podatke eksploziji u Zagrebu. On je potvrdio da je povrijeđen jedan muškarac, te da je prevezen na hitnu pomoć s lakšim povredama ekstremiteta. Ne možemo potvrditi da je ta osoba počinitelj, kazao je Burušić.

Kako javlja HTV, pozivajući se na neimenovane izvore na ispitivanje je privedeno 14 osoba. Nitko od njih dosad nije osumnjičen, ali se policija nada da će među njima naći osumnjičene.

11.30 Kako Net.hr neslužbeno doznaje, zbog dojave o pronalasku sumnjivog predmeta policija je jutros u 10.50 sati zatvorila uži centar Zagreba. Točnije radi se o relaciji između Mesničke ulice do ulaza u garažu Tuškanac, dakle Streljačka ulica i ulica Tuškanac.

10.45 Policija sumnja da je muškarac koji je ozlijeđen mogao imati veze s postavljanjem bombe. Policija ne želi ni potvrditi ni isključiti je li on osumnjičen. Izuzeti će forenzičke tragove s ozlijeđenog muškarca te tako utvditi je li on imao veze sa eksplozijom ili se slučajno tamo zatekao. Više informacija znat će se nakon konferencije za novinare zakazane za 11 sati.

09:00 U zapadnom dijelu Zagreba nekoliko minuta poslije ponoći odjeknula je snažna detonacija koja se čula i u centru grada. Jedna je osoba ranjena i prevezena u Hitnu pomoć. Obustavljen je cestovni saobraćaj Alejom grada Bologne, javlja net.hr.

U Aleji grada Bologne, kod Gospodske ulice, došlo je do snažne eksplozije nekoliko minuta poslije ponoći. U policiji su potvrdili da je jedna osoba ranjena. Prema prvim informacijama nije u životnoj opasnosti.

U policiji su ipak opovrgli glasine da se neko na ulici raznio bombom. Kako je rečeno, policija obavlja se uviđaj, češlja teren i pokušava otkriti što se tačno dogodilo.

Vezano: Detonacija u Zagrebu, voz naletio na eksplozivnu napravu

Iako su građani dojavljivali o više detonacija u zapadnom dijelu grada, u zagrebačkoj policiji jutros su rekli da mogu potvrditi jednu detonaciju. Kažu da utvrđuju je li ih bilo više, javlja net.hr

Jedna ili više detonacija?

Informacije o više detonacija opovrgnuo je načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić. On je gostujući jutros na Hrvatskom radiju kazao kako je bila samo jedna eksplozija. Otkrio je kako ozlijeđeni muškarac ima lakše ozljede ekstremiteta. 

Naveo je da je policija dobila više dojava o bijelom automobilu koji je u kritično vrijeme saobraćao mjestom događaja, te da su stoga bile duge cijevi na ulicama. Bili su u potrazi za automobilom i vozačem. 
 
"Eksplozija nije bila jakog intenziteta, ne očekujemo da će biti većih materijalnih šteta", kazao je Bijelić. 
 


Pojavile su se informacije da su nađene dvije neaktivirane eksplozivne naprave kraj pruge u Gajnicama, no tu nam informaciju u zagrebačkoj policiji nisu mogli potvrditi niti demantirati. 
 
Kako javljaju građani, Stenjevec je pun policije, a mjesto događaja je ograđeno. Na teren je izašla i specijalna policija. 
 
"Sve su žurne službe na terenu, a krenuo je uviđaj. Informacije o više detonacija koje su se pojavile u nekim medijima nisu službene", navodi se u priopćenju zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 
Iz zagrebačke policije su izvijestili da se danas u 10 sati neće održati redovna konferencija za novinare. 
 
Izjavu će u 11 sati u Aleji Bologne, kod križanja s Gospodskom ulicom, dati načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije