Zagreb: Djevojku držao zatočenu i danima je silovao

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Djevojku držao zatočenu i danima je silovao

Aleksandar Č, 29-godišnji Riječanin, završio je iza rešetaka u hrvatskom Remetincu nakon što ga je 20-godišnja djevojka prijavila da ju je gotovo mjesec dana držao zatočenu u stanu u Zagrebu, te joj prijetio i silovao je
Zaključeno je kako bi u nastavku postupka mogao utjecati na 20-godišnjakinju, kao ključnu svjedokinju, pa mu je zbog toga određen istražni zatvor.

Sve se počelo događati još 2. decembra prošle godine kada je Aleksandar zaključao vrata stana i odbio iz njega pustiti 20-godišnjakinju. Riječ je o stanu u širem centru Zagreba u kojem je 29-godišnjak neprijavljeno boravio, javio je hrvatski Novi list

Nakon što joj je onemogućio da ode od njega zaredale su prijetnje. Nije nam potvrđeno zašto se tako ponašao, niti u kakvim su odnosima njih dvoje bili. Iza čvrsto zatvorenih vrata govorio je da će ju ubiti ukoliko pokuša otići od njega. Naime, sve do 26. decembra Aleksandar Č. zaključavao je 20-godišnjakinju u svom stanu. Djevojka će u nastavku postupka dobiti priliku još jednom ispričati je li ju u bilo kojem trenutku pustio van ili je svo vrijeme bila zatočena. 

Prema zasada dostupnim informacijama njezin strah bio je sve veći. Bojala se i ozbiljnih 29-godišnjakovih prijetnji. Zato je konačno, 28. decembra, kada se uplašila da će ju Aleksandar ponovno zaključati u stanu, poslala poruku majci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije