Zadar: Nasmrt pretučena žena iskrvarila od udaraca

Radiosarajevo.ba
Zadar: Nasmrt pretučena žena iskrvarila od udaraca

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti  53-godišnje žene, koju je jučer u Zadru ubio njen muž, hemoragijsko-traumatski šok, tj.  da je žena iskrvarila od udaraca, javlja Fena.

Kako je izjavio glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan u toku je kriminalistička istraga nad 62-godišnjim mužem - ubicom te bi on do kraja dana trebao biti odveden u pritvor.

Zadarski kantonalni državni advokat Ivan Galović je izjavio kako će 62-godišnjak najvjerojatnije biti optužen za teško ubistvo.

Ubica koji živi u stanu ulici Josipa bana Jelačića  u naselju Voštarnica nakon ubistva je otišao u stotinjak metara udaljenu policijsku stanicu, te prijavio da je počinio zločin.

Zadranin ubio suprugu nakon svađe, niko nije zvao policiju

Prema policijskom izvještaju tragičan događaj dogodio se oko 18,45. Policija i Hitna pomoć stigli su na mjesto događaja samo koju minutu nakon njegove predaje, no ženi više nije bilo spasa.

U trenutku zločina u stanu su bili samo ubica i njegova supruga, a punoljetni sin i kći tada nisu bili u stanu.

"Nakon što je muškarac došao u policiju i izjavio da je ubio suprugu, obavili smo očevid. Na žrtvi su bile vidljive ozljede glave", rekao je kantonalni državni advokat Ivan Galović prije dovršetka obdukcije. 

Neslužbeno se doznaje da u stanu nije pronađeno ni vatreno ni hladno oružje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije