Zabranjena Parada ponosa u Beogradu!

Radiosarajevo.ba
Zabranjena Parada ponosa u Beogradu!

Parada ponosa zakazana za 6. oktobar u Beogradu je zabranjena, a obrazloženje za zabranu parade dat će premijer i ministar policije Ivica Dačić, piše b92.net.

Osim Parade ponosa, zabranjeni su svi skupovi najavljeni za subotu, 6. oktobra, a odluku o zabrani MUP je donio na osnovu 'bezbjednosnih procjena'.

Desničari uvrijeđeni organizacijom Nedelje ponosa

Patrijarh Irinej: 'Tragično komična parada srama'

Ranije danas patrijarh Irinej je zatražio od predsjednika vlade Ivice Dačića zabranu Parade, kao i spornu izložbu "Ecce Homo" koja bi večeras trebala da bude otvorena u okviru 'Nedjelje ponosa'.

Patrijarh je naveo da je riječ o "nagovještenoj tragično komičnoj paradi srama, koja baca tešku moralnu sjenku na Beograd". 

Danima je trajala neizvjesnost u vezi sa tim da li će Parada ponosa biti održana, a premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova je danima ponavljao da će parada biti zabranjena ukoliko se procijeni da postoje visoki bezbjednosni rizici za održavanje tog skupa.

Članovi organizacionog odbora Beograd Pridea najavili su prethodnih dana da u slučaju zabrane "neće sjediti skrštenih ruku".

Vezano:

LGBT Ponos: Ćutanje nas neće zaštititi!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije