Za volanom Alfe: 18-godišnjak kroz naselje vozio 200 km/h

Radiosarajevo.ba
Za volanom Alfe: 18-godišnjak kroz naselje vozio 200 km/h
Pixabay / Ilustracija
Policajci zaduženi za sigurnost saobraćaja su u ponedjeljak u mjestu Goričani u Podgorici registrirali, a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali S. M. (18) iz Bara koji je upravljao vozilom marke "Alfa Romeo" brzinom od 198 km/h.

Protiv ove osobe podnesena je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje, saopćila je crnogorska Uprava policije.

U saopćenju se navodi da je mladić iz Bara procesuiran prekršajnom sudu.

Policija podsjeća da je za automobile kojima upravljaju vozači početnici brzina ograničena na 70 kilometara na sat, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu.

Analize saobraćajnih nesreća i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzrok većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama.

U posljednjih deset dana na crnogorskim drumovima, zbog prekoračenja brzine i ljudskog faktora, poginulo je sedam osoba, a više desetina je teže i lakše povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije