Za ubistvo psa Čačanin kažnjen sa 60.000 dinara

Radiosarajevo.ba
Za ubistvo psa Čačanin kažnjen sa 60.000 dinara

Osnovni sud u Čačku osudio je danas Borivoja Obradovića iz sela Boljkovci kod Gornjeg Milanovca zbog ubistva dva psa na novčanu kaznu od 60.000 dinara, javlja agencija Beta.

Sudija Darko Marković rekao je prilikom izricanja presude da je Obradović osuđen za krivično djelo ubijanja i zlostavljanja životinja i da je dužan da novčanu kaznu plati u roku od 30 dana ili će mu ona biti zamijenjena zatvorskom kaznom.

Pored novčane kazne Obradović je dužan da plati još 61.390 dinara sudskih troškova.

Sud je utvrdio da je Obradović 1. februara 2010. godine ubio dva psa sjekirom, od kojih je jedan bila skotna kuja u vlasništvu Stane Pavlović koja živi u selu Boljkovci, koja je i tužila Obradovića. Vlasnik drugog ubijenog psa nije teretio Obradovića.

Stana Pavlović izjavila je nakon suđenja novinarima da nije zadovoljna presudom, da će uložiti žalbu, kao i da će Obradovića tužiti u parničnom postupku za nadoknadu štete za pretrpljene duševne bolove nje i njene djece.

Sudski proces trajao je tri godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije