Vulin odustao od štrajka glađu: "Izvinjavam se svima koji su željeli moju smrt"

Radiosarajevo.ba
Vulin odustao od štrajka glađu: "Izvinjavam se svima koji su željeli moju smrt"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da neće stupiti u najavljeni štrajk glađu.

"Imao sam dug razgovor s vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem i odlučio sam da odložim svoj štrajk“, rekao je Vulin na konferenciji za novinare.

On je rekao da je ideja o štrajku glađu bio odgovor na "iznude" koje traži opozicija.

"Da vide da i sa ove strane Srbije ima neko da im se suprotstavi, istim sredstvima, da ne dozvoli da oni ispadnu žrtve, da im ne dam da prave od bilo koga, pa i od Aleksandra Vučića, nekoga ko ne brine o tuđim životima“, rekao je ministar, prenosi N1 .

Zato je, kako dodaje, "ponudio i tražio štrajk glađu", jer je smatrao da je to adekvatan odgovor.

"Jutros sam imao dug razgovor s predsjednikom Vučićem, nas dvojica smo saborci, iz decenije uporne opozicione borbe protiv DOS-ovog režima. Kao saborci umijemo da se ne slažemo. Ja mu vjerujem, vjerujem i u njegove procjene, jer je čovjek koji bez svake sumnje dobije sve izbore svojim imenom i prezimenom, zato sam jutros prihvatio sugestiju svog saborca, svog koalicionog partnera i prvog u lancu sistema komande, da odložim svoj štrajk", rekao je Vulin.

Svima onima koji su, kako kaže, potrošili jučerašnji dan nadajući se njegovoj "skoroj i bolnoj smrti", Vulin se "izvinio".

"Želim da se izvinim što im to nisam omogućio, više sreće drugi put. Hvala vam na velikom entuzijazmu, na mržnji koju ste pokazali. Moraću da vas razočaram, žao mi je što niste dobili što ste tražili", rekao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije