Vulin: Neshvatljivo je da Hrvatska finansira ustaškog pjevača Thompsona

Radiosarajevo.ba
Vulin: Neshvatljivo je da Hrvatska finansira ustaškog pjevača Thompsona
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nazvao je "zločinačkom" hrvatsku vojnu akciju 'Oluja' protiv pobunjenih Srba prije 22 godine.

Govoreći o najavama hrvatske Vlade da će sufinansirati nastup pjevača Marka Perkovića Thompsona na obilježavanju godišnjice Oluje, Vulin je istakao da ne može da razumije da "postoji zemlja u Europi koja može da odvoji jedan jedini cent svojih poreskih obveznika da bi ga dala čovjeku koji je ustaški pjevač i fašista".

On je novinarima na aerodromu Batajnica, gdje je prisustvovao proslavi Dana avijacije i krsne slave 204. vazduhoplovne brigade Sveti Ilija, rekao da to nije više pitanje za Srbiju, već za EU, čija je Hrvatska članica, i da EU mora da bude ta koja će odgovoriti da li njihova članica može da propagira vrijednosti "povampirenog fašizma".

"Ne vjerujem da bi ijedna zemlja na svijetu to dopustila. Zašto se to radi u Hrvatskoj, ne mogu da razumijem i to je nešto što će oni sami morati da rješavaju. Јa bih volio da možemo da pomognemo kada je borba protiv fašizma u pitanju i gdje god možemo da pomognemo, uvijek ćemo biti tu", rekao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije