Vulin došao na snimanje filma 'Oluja' i provocirao: "Od sada će Srbi..."

15
Radiosarajevo.ba
Vulin došao na snimanje filma 'Oluja' i provocirao: "Od sada će Srbi..."

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posjetio je filmsku ekipu koja u okolini Valjeva snima film "Oluja" i iskoristio priliku da isprovocira druge narode sa prostora bivše Jugoslavije.

Kazao je "da nikada više niko neće umjesto Srba pisati njihovu historiju".

"Zaslužili smo i izborili se za pravo da mi pišemo svoju istoriju i ispričamo je. Niko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo", poručio je Vulin, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

"Dočekali smo “Oluju“ zato što smo ćutali o Јasenovcu i zato što svojoj djeci nismo dozvolili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda dočekali da nam drugi pišu istoriju, da nam se podsmijevaju, da nas teraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je “Oluja“ “humanitarna“ akcija", kaže Vulin.

"Velika je stvar što ova generacija srpskih umjetnika i državnika ne dozvoljava da se istina o tragediji i stradanju srpskog naroda ne zaboravi i što ćemo na velikom platnu vidjeti istinitu priču o “Oluji“", dodao je Vulin.

Kako je naglasio, "srpski narod je zaslužio da piše svoju historiju i da ne dozvoli da je drugi prave za njih".

"Kada drugi istoriju prave za nas i kada drugi odlučuju o nama onda se o nama govore laži i predstavljaju kao istina, onda nas primoravaju da priznamo tuđe genocide, tuđe zločine prihvatimo kao svoje", ocijenio je Vulin koji se zahvalio filmskoj ekipi koja je, kako je ocijenio, "uložila sebe u istinu o srpskom stradanju i zločinačkoj akciji "Oluja'".

"Ovo će vidjeti cijeli svijet, a na srpskoj državi je da pomogne ovim mladim ljudima da na najbolji mogući način prikažemo našu istinu", poručio je Vulin.

Vladan Anđelković, producent filma “Oluja" ukazao je da je uspješno završeno 60 snimajućih dana, po najvišim produkcijskim standardima, prenosi portal atvbl.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije