Vukovar: Srušene ploče sa ćirilićnim natpisima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Vukovar: Srušene ploče sa ćirilićnim natpisima (VIDEO)

Tokom prijepodnevnih protesta protiv postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru ozlijeđena su četiri pripadnika interventne policije, potvrdila je zamjenica glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Maja Barbarić, piše Dnevnik.hr.

Protestnici su se nakon rušenja ploča razišli kućama. Zahvalili su se policiji na razumijevanju. Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara istakli su kako nemaju ništa protiv srpske manjine u gradu, ali ne mogu preći preko toga da se postavljaju te ploče po Vukovaru. Naglašavaju kako će i dalje rušiti ploče te pozivaju sve na mirne i dostojanstvene proteste.

Saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac osudio je uklanjanje ćiriličnih ploča.

Oko jedanaest sati protestnici su stigli pred zgradu policije u Vukovaru, koju je osiguravalo 20-ak policajaca. Protestnike to nije smelo te su srušili i drugu ploču. Policajci nisu intervenisali.

Ploče su na zidu zgrade prvo razbijene čekićem, a potom ih je strgnuo Marijan Živković, koji je u Domovinskom ratu, koliko je novinarima poznato, ostao bez dva sina.

Predsjednik Stožera, Tomislav Josić poručio je kako će se boriti protiv uvođenja ćirilice te da će pripadnici Stožera prvom prilikom postavljene ploče skinuti. Do petka, ističe, Stožer planira blokirati čitav grad.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije