Vukovar: Ponovo postavljena ploča sa ćiriličnim natpisom

Radiosarajevo.ba
Vukovar: Ponovo postavljena ploča sa ćiriličnim natpisom

Na zgradu Policijske postaje Vukovar predvečer je ponovno postavljena ploča s dvojezičnim natpisom te latiničnim i ćiriličnim pismom.

Nema zatvora za razbijanje ćiriličnih ploča

To je peta ustanova u Vukovaru s postavljenom dvojezičnom pločom. Osim zgrade policije, dvojezične ploče nalaze se na objektima Državnog inspektorata, Zavoda za mirovinsko osiguranje, Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb, javlja Fena.

Sve te objekte, odnosno postavljene table, čuva i do 100 interventnih policajaca, opremljenih za razbijanje demonstracija. Iza njih je postavljena i žica, tako da je tablama nemoguće prići, javljaju novinske agencije.

Dvojezična ploča sa zgrade Policijske postaje Vukovar nasilno je skinuta i razbijena jučer dopodne na protestima hrvatskih branitelja protiv postavljanja ploča sa ćiriličnim natpisima.

Na jučerašnjim protestima privedena je nekolicina demonstranata, a nekoliko osoba je i povrijeđeno. Nove proteste branitelji su najavili u srijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije