Vukovar: Među 16 uhapšenih i policijski načelnik

Radiosarajevo.ba
Vukovar: Među 16 uhapšenih i policijski načelnik

Šesnaest osoba uhapšeno je jutros u akciji MUP-a i Uskoka na području Policijskih uprava (PU) vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske županije u Hrvatskoj.

Od ukupnog broja uhapšenih devet je policijskih službenika od kojih su dvojica s područja PU osječko-baranjske, a preostali s područja PU vukovarsko-srijemske.

Kako piše Fena među uhapšenima je i načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je ispred sjedišta PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima održao glavni direktor policije Vlado Dominić.

Sve osobe su, kako je naveo Dominić, uhapšene zbog koruptivnih kaznenih dijela zlouporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita.

On je dodao kako će temeljem Zakon o policiji uhapšeni policijski službenici biti udaljeni iz policije, te će se protiv njih provesti disciplinski postupak.
    
Također je kazao kako će do izbora novog načelnika PU vukovarsko-srijemske, dužnost vršitelja dužnosti načelnika te uprave obavljati Miroslav Puž iz MUP-a koji je novinarima rekao kako je jutros održao prvi radni kolegij sa suradnicima te kako sigurnost građana na području PU vukovarsko-srijemske nije ugrožena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije