Vukovar: Lista radnji u vlasništvu Srba i poziv na bojkot

Radiosarajevo.ba
Vukovar: Lista radnji u vlasništvu Srba i poziv na bojkot

Savez antifašista i zagrebački branitelji Vukovara osudili su poziv na bojkot prodavnica u vlasništvu Srba, pokrenut na Facebooku, javlja Anadolu Agency.

Uoči jučerašnje saborske rasprave o prikupljenih više od 600.000 potpisa Stožera za obranu Vukovara za raspisivanje referenduma o dvojezičnosti, na Facebooku se pojavila grupa s popisom vukovarskih radnji i djelatnosti u vlasništvu Srba u kojoj se pozvalo na njihov bojkot.

Zastupnik srpske nacionalne manjine u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac ukazao je na ovu incidentnu grupu, ali se Stožer kasnije ogradio od bilo kakvog učestvovanja u objavi tog popisa.

Danas su na konferenciji za medije na spomenuti popis, koji je u međuvremenu uklonjen s Faceboooka, reagovali Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) i Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV), oštro osudivši „pokušaje fašizacije grada Vukovara i Hrvatske u cjelini“.

„Mi baštinici vrijednosti hrvatskog Ustava, koji u svojoj preambuli utemeljuje suvremenu hrvatsku državu kao tvorevinu nastalu na Domovinskom ratu i antifašističkim vrijednostima proizašlim iz odluka ZAVNOH-a, kao i čuvari ljudskih sloboda i prava, posebice manjinskih kao trajnih vrijednosti hrvatske države, najodlučnije osuđujemo najnovije aktivnosti navedene skupine“, poručili su predstavnici ova dva udruženja.

Nepravedno su, tvrde iz Stožera za odbranu Vukovara, prozvani od strane zastupnika Pupovca, a danas i od udruženja, te su najavili podnošenje prijave policiji kako bi se utvrdilo ko je stvarni autor liste s Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije