Vučićeva opozicija: Mladić heroj, spriječio stvaranje Islamske države u Europi

Radiosarajevo.ba
Vučićeva opozicija: Mladić heroj, spriječio stvaranje Islamske države u Europi
Povodom prvostepene presude Ratku Mladiću u kojoj mu je pred Haškim tribunalom izrečena doživotna kazna zatvora i proglašen je krivim za 11 tačaka optužnice, oglasili su se opozicioni srbijanski političari.

Najoštriji je bio Dragan Marković Palma, predsjednik Jedinstvene Srbije, nekadašnji koalicioni partner Vučićevog SNS-a

"Današnjom presudom generalu Ratku Mladiću Haški tribunal spušta zavjesu na najveću sramotu u historiji svjetskog pravosuđa. Rezultat rada Haškog tribunala je da su oni koji su najviše stradali, najviše i osuđeni. Srbi su ukupno osuđeni na 12 vijekova robije, a Hrvati, Muslimani i Albanci na oko 200 godina", izjavio je Palma i dodao:

"Ratko Mladić je bio posljednja brana stvaranju Islamske države u Europi. Više od 10.000 mudžahedina sa Bliskog istoka je klalo u BiH Srbe i stvaralo svoju državu. Clinton i njegovi europski saveznici su to znali, da bi kasnije dobili terorističke napade u Njujorku, Londonu, Parizu, Briselu, Madridu, Berlinu i cijeloj Evropi. Da nije bilo Ratka Mladića i Republike Srpske danas bi u Europi imali Raku, Mosul i El Bagdadija".

"U BiH i dalje postoje islamistički centri, a šef muslimana Bakir Izetbegović i danas poziva na rat.  Haški tribunal i njegovi finansijeri i naredbodavci su odgovorni za terorističke akcije islamista po Europi, jer su im to dozvolili u BiH. To građani Europe i SAD i cijelog svijeta treba da znaju", poručio je Dragan Marković Palma.

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da odbacuje sve presude Haškog tribunala kao antipravne, nepravedne i antisrpske i dodao da je za njega Ratko Mladić heroj.

"Što se mene tiče Ratko Mladić i Radovan Karadžić treba da budu na prvim stranicama udžbenika jer su osnivači Republike Srpske, a presude Haškog tribunala me ne interesuju", rekao je Obradović i dodao da je tribunal produžena ruka NATO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije