Vučić se obratio Srbiji: Dosta je laži, bit će nas dvostruko manje nego Albanaca

Radiosarajevo.ba
Vučić se obratio Srbiji: Dosta je laži, bit će nas dvostruko manje nego Albanaca

U Skupštini Srbije održava se posebna sjednica na čijem dnevnom redu je izvještaj o Kosovu i Metohiji koji zatupnicima predstavlja predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sjednici prisustvuje 156 zastupnika vladajućeg SNS-a, njihovih koalicionih partnera  SPS-JS i SRS-a, te LDP-a, LSV-a i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

Zastupnici dijela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, ne prisustvuju sjednici, na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izvještaj o Kosovu.

"Cijelu raspravu treba da počnem odgovorom na pitanje u šta vjerujemo - u laž ili istinu", rekao je Aleksandar Vučić na početku izlaganja i postavio pitanje "gdje smo mi Srbi na KiM i ko su nam prijatelji".

Izrazio je zahvalnost onima koji u došli u salu i žele da na ozbiljan način razgovaraju o ovom problemu koji je, kao je naveo, težak i velik. 

Vučić je, između ostalog rekao, da je Njegoš govorio da je samoobmana ubitačna i za ljude i za narode i upitao da li smo u Srbiji svjesni toga da ako obmanjujemo sebe ne znači da ćemo sami sebe uspjeti i da prevarimo. 

"Ukoliko nešto ne promijenimo, 2100. godine bit će nas dvostuko manje nego Albanaca na Zapadnom Balkanu", rekao je Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije