Vučić zaplakao tokom govora o bombardovanju Srbije: Imam pravo na to

Radiosarajevo.ba
Vučić zaplakao tokom govora o bombardovanju Srbije: Imam pravo na to
Foto: Screenshot / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u Nišu da je NATO počinio zločin nad djecom i srpskim narodom, što nikada neće biti zaboravljeno, te da Srbiju niko ne može da pokori.

"Za nas je zločin smrt 2.500 ljudi i 80 dece. Ono što je za njih greška, za nas će uvek biti zločin. Na to nikada nećemo da pristanemo", naveo je Vučić na ceremoniji povodom Dana sjećanja na žrtve NATO agresije, koja je održana u Nišu pod motom "Oprostićemo ako budemo mogli, zaboraviti samo ako nas ne bude bilo" u prisustvu državnog i vojnog vrha Srbije, ali i zvaničnika iz RS-a - Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Obraćajući se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vučić je rekao da voli i poštuje Bosnu i Hercegovinu, te zahvalio Dodiku na riječima koje je izgovoro u svom obraćanju.

"Hvala ti što voliš Srbiju, što si uvek sa nama. Narednih nedelja i meseci pokušavaće, shvatili su da Republiku Srpsku nije lako srušiti dok je Srbija iza nje. Pa su krenuli da sruše Srbiju", rekao je Vučić.

Slađan Vučković, zastavnik prve klase u penziji, koji je ostao bez šaka tokom deminiranja na Kopaoniku, gdje je čistio teren od kasetnih bombi, okupljenima je ispričao kako je deaktivirao 106 kasetnih bombi, a da je 107. za njega bila kobna. Dok se obraćao njemu Vučić je zaplakao.

"Nema ništa preče i važnije od naše otadžbine. I hvala vam beskrajno, Slađane, klanjam se, za sve ono što ste za našu otadžinu napravili i uradili. I beskrajno hvala za svu našu djecu koju ste spasili od zločinačkih mina. I za razliku od vas ja mogu i da plačem. Imam pravo na to", rekao je Vučić i briznuo u plač (1:23:00).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije