Vučić vs. robot: Razgovor s Emom postao hit na društvenim mrežama

Radiosarajevo.ba
Vučić vs. robot: Razgovor s Emom postao hit na društvenim mrežama
Print Screen / Vučić i robot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska izložbenog prostora Centra za robotiku i vještačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu razgovarao je s robotom Emom, što je izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama.

Domaćini su Vučića upoznali sa svim onim čime Centar razpolaže, između ostalog i robota Emu, koju je Vučić upitao zbog čega je došla u Srbiju, na šta mu je ona odgovorila da "voli Srbiju".

"Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima i ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu", rekla je Ema.

Sve ovo izazvalo je urnebesne reakcije na društvenim mrežama.

Novinarka Tanja Vojtehovski je u komentaru ispod citata ovog neobičnog dijaloga napisala "zavjesa".

Jedan od twitteraša je objavio fotografiju pokvarenog robota uz komentar "Robot Ema dan drugi".

"Kad me jednom tetka toliko hvalila pred komšinicom, a meni prosto bilo neprijatno", napisao je jedan korisnik iznad videa u kojem je u fokusu pogled Vučića u pravcu robota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije