Vučić: Rekonstrukcija će biti nastavljena

Radiosarajevo.ba
Vučić: Rekonstrukcija će biti nastavljena

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će rekonstrukcija biti nastavljena, da će biti dubinska i temeljna i kad je riječ o državnim sekretarima, direktorima javnih preduzeća i dugim kadrovima, iako to, kako je rekao, mnogima nije pravo.

 "Mi ćemo dubinski to sprovesti i to će biti jednako temeljno, kao što je bila rekonstrukcija ministara. Znam da mnogima nije pravo, nije pravo mnogim državnim sekretarima, mnogim drugim ljudima, raznim direktorima koji nisu na konkursu izabrani, ali će morati da snose posljedice svog ili nedovoljno uspješnog rada ili nerada" rekao je Vučić novinarima poslije otvaranja štamparije Ringije-Aksel Špringer, prenosi Tanjug.

 On je upozorio da neki koji provedu više vremena na godišnjem odmoru za godinu dana, a njihovi rukovodioci mogu da budu na poslu svaku subotu i nedjelju, neki koji pet od 12 mjeseci godišnje provedu na planinama i moru i najeksluzivnijim ljetovalištima - ne mogu da budu direktori JP u Srbiji, državni sekretari...

 "Možete da molite koliko hoćete, imate veza koliko god hoćete u svim mogućim kompanijama, novinama, televizijama, baš me briga za to, i to će biti završeno", poručio je Vučić, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije