Vučić "promašio ceo fudbal": Pogledajte raspravu s kosovskim novinarom o FK Priština

Radiosarajevo.ba
Vučić "promašio ceo fudbal": Pogledajte raspravu s kosovskim novinarom o FK Priština

Odgovarajući na pitanja predstavnika medija u Berlinu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na kratko je ušao u šaljivu polemiku s jednim novinarom iz Prištine, a tema je bila fudbal.

"Svi, bre, s Kosova govorite srpski, alal vera. Jedino ja nisam naučio albanski", rekao je predsjednik Srbije, a na opasku novinara da "ima vremena" za to, uzvratio je:

"Ima vremena. Ako ti misliš da je to loše, ja ne mislim da je to loše, meni je žao što ne znam albanski. Lakše bih vas ubijedio da povučete takse, da razumijete šta je dobro za vas i za sve druge", rekao je Vučić.

Na pitanja srpskih novinara na neke, "domaće" teme, Vučić je spomenuo gradnju nacionalnog stadiona, na kojem će, kaže, moći da se igra finale Lige prvaka.

Usput je upitao kosovskog sagovornika da li je dobro rekao to za Ligu prvaka, a onda prokomentarisao:

"Albanci sve znaju... U Prištini će sigurno da se igra, jedino ako Zvezda bude igrala finale protiv Bayerna, pa da vam napravimo lijep stadion, i to bi bilo u redu, a možemo i u Gračanici da ga napravimo. A Priština će sigurno da igra protiv Bayerna, hoće", našalio se Vučić.

Vučić je novinara iz Prištine upitao i da li Priština sad igra fudbal, pošto, kaže, to ne prati.

"Nekad sam pratio u onoj našoj Ligi, bili ste uvijek dobri. I treba da pratim, u pravu si", rekao mu je Vučić, a na njegovu opasku da će mu platiti "kurs" posavetovao ga da treba da bude pristojan.

"Priština ti je bila 13. i to je bio najveći uspjeh. Ali, biće jednom i 12, u našoj Ligi. Vidiš da znam sve...", poručio je Vučić.

Kao i u mnogo čemu, Vučić je pogriješio. Tokom pet godina igranja u 1. ligi bivše Jugoslavije, FK Priština je bila 8. na tabeli u sezoni 1983-84, potom na 10. mjestu (1984-85) i 11. mjestu (1985-86), pa nije tačan Vučićev podatak da je ovom klubu najbolji plasman 13. mjesto.

Pogledajte fudbalsku raspravu koja počinje na 9:35 video klipa s obraćanjem Aleksandra Vučića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije