Vučić potvrdio posjetu Hrvatskoj 12. i 13. februara: Posjetit ću srpski narod

Radiosarajevo.ba
Vučić potvrdio posjetu Hrvatskoj 12. i 13. februara: Posjetit ću srpski narod
Foto: Arhiv / Vučić i Grabar-Kitarović
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prihvatiti poziv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i da će najvjerovatnije posjetiti Hrvatsku 12. i 13. februara.

"Smatram da je za našu zemlju veoma važno to što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović. Mi taj poziv prihvatamo. Razgovarat ću s svim hrvatskim zvaničnicima i posjetit ću predstavnike srpskog naroda", rekao je Vučić na konferenciji za novinare s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

On je rekao da Srbija i Hrvatska trebaju razgovorom riješiti probleme između dvije države i gledati u budućnost, da je potrebno riješiti pitanje nestalih i imovinska pitanja.

"Ti razgovori neće biti laki ni prijatni, ali sam uvjeren da će biti veoma korisni. Ići ću u najboljoj vjeri sa željom da uradimo nešto dobro za našu djecu i budućnost", rekao je Vučić.

Tajani je rekao da će se uskoro susresti s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i da će tražiti da Hrvatska izađe ususret Srbiji. Vučić je rekao da će se zalagati za mir u regionu i da su važne poruke mira koje su na nedavnom sastanku poslali on i bošnjački član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

On je kazao da je nedavno razgovarao s hrvatskim članom predsjedništva BiH Draganom Čovićem, da će sutra razgovarati s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i da se nada da će uskoro razgovarati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije