Vučić potvrdio da će se sastati sa Schmidtom, a kasnije i sa Dodikom

0
Radiosarajevo.ba
Vučić potvrdio da će se sastati sa Schmidtom, a kasnije i sa Dodikom
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti u Palati Srbije.

Potvrdio je da 13. septembra u posjetu ovoj zemlji dolazi njemačka kancelarka Angela Merkel, a zatim i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

"Najviše vremena na Zapadnom Balkanu provest će u Srbiji. Nikada nećemo zaboraviti šta je uradila za našu zemlju 2015. kad nam je Hrvatska uvodila sankcije", rekao je Vučić i naglasio da očekuje da će trgovinska razmjena sa Njemačkom ove godine biti veća od šest milijardi eura.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dodao je da će se već u nedelju sastati sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, piše Blic.

"I zbog sutrašnjeg susreta sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, kao i zbog svih drugih stvari koje imamo, i pred Dan nacionalne zastave i jedinstva", rekao je Vučić.

Takođe, najavio je susret u Beogradu i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Vučić je naglasio da do kraja godine očekuje da Srbija imastopu rasta oko 7,5 posto.

"Time bismo imali veliku i značajnu osnovu za održivo povećanje plata i penzija. Naš cilj je da držimo stopu javnog duga ispod 60 odsto. Svega nekoliko zemalja u Evropi ima nižu stopu javnog duga a da ga obuhvata Evrostat. Zadovoljni smo što se tiče ekonomskog aspekta, ali još moramo da radimo. Verujemo da ćemo 1. decembra imati započetu izgradnju 10 autoputeva i saobraćajnica", poručio je Vučić-

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije