Vučić otkrio na koga sumnja da vrši laže dojave o bombama u avionu

Radiosarajevo.ba
Vučić otkrio na koga sumnja da vrši laže dojave o bombama u avionu
Arhiv / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostijući u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink govorio je o pritiscima na Srbiju zbog ruske invazije u Ukrajini.

Kako je rekao, mnogo je Srbiju koštalo što nisu uveli sankcije Rusjii.

"Ako bi uveli koštalo bi nas principa, Rusija od 2001. godine pruža podršku teritorijalnom integritetu Srbije",  rekao je Vučić i dodao da je na Srbiji da poštuje međunarodno pravo i da se pohvali poštovanjem principa.

Akademiku Dževadu Jahiću klanjana dženaza u haremu Begove džamije

Akademiku Dževadu Jahiću klanjana dženaza u haremu Begove džamije

Vučić je govorio o dojavama o bobama na letovima Air Srbije.

"I danas (nedjelja, op. a.) je pilot dobio dojavu o bombi, negdje iznad Slovačke, ali je produžio dalje, zato što znamo da su dojave lažne. Znamo da dolaze od tajnih službi iz dvije zemlje, jedna je iz EU, druga je Ukrajina", otkrio je predsjednik Srbije.

On kaže da Srbija ne drži letove sa Rusijom zbog profita, i da strane službe stoje iza poziva o bombama na letovima Air Srbije.

"Sve ono što smo sitno zarađivali, mi to više nemamo. Mi imamo letove iz principa, zato što smo slobodarska zemlja, koja sama odlučuje. I ovi koji nam govore o krvavim rukama zbog toga što i dalje imamo letove poručujem "Sram vas bilo sve zajedno". I vas analitičare i lažove", istakao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije