Odnosi / Vučić nakon sastanka sa Erdoganom: Razgovarali o gradnji autoputeva

25. 09. 2020. u 17:41:00 AA

Shares: 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom razgovarao o izgradnji auto-puteva, kao i o investicijama i drugim ekonomskim i političkim temama.

On je novinarima u Turskoj rekao da su razgovarali i o novim bilateralnim susretima, trilateralnom susretu Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, kao i o očivanju stabilnosti i saradnji u međunarodnoj organizaciji, kao i o izgradnji turske industrijske zone u Srbiji.

Vučić je rekao da su sastanku prisustvovali predstavnici kompanija koje rade na autoputu Kuzmin - Sremska Rača i kompanija koje rade na projektnoj dokumentaciji "Karađorđe", odnosno auto-putu kroz centralnu Srbiju, Požega - Kotroman - Višegrad i putu Novi Pazar - Tutin i da su dobili uveravanja da će dobiti garancije da će sve biti gotovo za godinu dana.

On je dodao da su razgovarali o izgradnji industrijske zone u Vojvodini, kako bi se smanjila nezaposlenost u Srbiji.

"To bi bio strahoviti podsticaj za rast naše ekonomije", rekao je Vučić.

On je naglasio da je sa predsednikom Turske razgovarao i o političkim pitanjima koja se odnose na region.

Vučić je rekao kako prilikom radnog susreta sa predsjednikom Turske razgovarano i o odnosima Beograda i Prištine, da je saslušao Erdoanove stavove i da je Erdoan saslušao njegove stavove, te dodao da je predsednik Turske veliki prijatelj Srbije i da pokazuje veliko poštovanje prema Srbiji.

On je istakao da Srbija ne želi nikakve sukobe sa Turskom, da Srbija poštuje one koji pokazuju poštovanje prema njoj.

Vučić se osvrnuo i na pogibiju pilota Vojske Srbije i rekao da je to nacionalna tragedija, jer su piloti u Srbiji malobrojni i predstavljaju "blago".

On je istakao da Mig-21, koji je pao jutros u blizinni Malog Zvornika, nije avion ni iz kakvog ugovora sa Rusijom, da Srbija kupuje avione Mig-29, četvrte generacije.

"Ovo je obični Mig-21. Nama ovo nije glavni lovac, služi nam za obuku i trenažne procese", rekao je Vučić.

On je poručio da je sada na komisiji da ispita slučaj i da se vide uzroci pada, ali da je najveći gubitak u ljudima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)