Vučić: Mi čuvamo Republiku Srpsku i to smo uspjeli tihom i postojanom politikom

Radiosarajevo.ba
Vučić: Mi čuvamo Republiku Srpsku i to smo uspjeli tihom i postojanom politikom

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da je njegova politika takva da ne vređa nikog i da odšuti na različite uvrede čak i onda kada iz regiona napadaju Srbiju, javlja Anadoly Agency (AA).

"Znam ja da biste vi najviše voleli da im žestoko uzvratim i da im žestoko odgovorim kao što sam to učinio nekoliko puta. Odgovorio sam Ediju Rami i još nekima, ali sam uvek posle toga zbog interesa Srbije želeo da uspostavim najbolje moguće odnose, jer bolje je da prećutite i da se oni kaju zbog svojih teških reči nego da Srbija plaća zbog neodgovorne politike", rekao je Vučić u Leskovcu, na predizbornoj konvenciji kojom je i zvanično započeo predizbornu kampanju.

On je kazao da je Srbija nezavisna zemlja i da ni sa jednom drugom državom nije u konfliktnim odnosima. On je dodao da će Srbija braniti interese Republike Srpske jer je Srbija garant Dejtonskog sporazuma.

"Mi čuvamo Republiku Srpsku i to smo uspeli tihom i postojanom politikom. Imamo najbolje odnose do sada između Srbije i Republike Srpske u našoj novijoj modernoj istoriji", rekao je Vučić pred prepunom sportskom halom.

Vučić je u svom obraćanju naglasio da je Srbija nezavisna zemlja i da njome niko neće upravljati osim naroda.

"Srbija se nalazi na evropskom putu jer želimo da pripadamo evropskoj zajednici, ali smo uspeli da izdržimo najveće kritike u Evropi i nismo uveli sankcije Ruskoj Federaciji kada se to od nas tražilo", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije