Vučić i Dodik: Srbija i RS zajednički obilježavaju godišnjicu progona Srba

Fena
Vučić i Dodik: Srbija i RS zajednički obilježavaju godišnjicu progona Srba
Foto: Anadolija / Dodik i Vučić
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će 4. augusta Srbija i Republika Srpska u naselju Busije obilježiti godišnjicu progona Srba iz područja tadašnje Srpske Krajine i Hrvatske.

"Obilježićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, već na život i razumijevanje prošlosti", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u vladi sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

On je rekao da će 19. augusta u Gradini biti obilježeno 75 godina od dolaska prvih logoraša u taj dio jasenovačkog logora.

Vučić je rekao da će u tijeku augusta posjetiti hercegovački dio RS, kako bi vidio gdje Srbija može da pomogne u ekonomskom razvoju tog dijela RS-a.

Vučić je rekao da je sa Dodikom imao dobre razgovore o daljem unapređenju saradnje i odnosa Srbije i RS, te naglasio da se zajednički projekti dobro razvijaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije