Crna Gora / Vrijeđa se čitav narod: Zabranite korištenje riječi "Šiptar" i "šiptarsko"

10. 02. 2018. u 17:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Potpredsjednik crnogorskog parlamenta i poslanik koalicije Albanci odlučno, Genci Nimanbegu, uputio je pismo Borisu Saviću, predsjedniku Višeg suda u Podgorici.

U pismu Nimanbegu negoduje zbog "dozvoljavanja vrijeđanja Albanaca u sudskom postupku", koji se vodi protiv osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, prenosi Televizija Crne Gore.

Nimanbegu u pismu Saviću navodi da tokom cijelog sudskog procesa, učesnici svih strana u postupku - optuženi, svjedoci, ali i advokati, pa čak i sudija Suzana Mugoša - upotrebljavaju riječi "Šiptar, šiptarsko…"

"Napominjem da su ove riječi za nas Albance uvredljive i potcjenjivačke, a sud bi samim svojim bićem i aktivnostima trebalo da zaštiti dignitetet svih i da ne dozvoli upotrebu riječi, koje bi na bilo koji način bile u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore", navodi Nimanbegu u pismu.

On je od Savića zatražio da spriječi upotrebu tih riječi u sudnici, "jer se na taj način vrijeđa jedan narod, koji sa ovim postupkom očito nema nikakve veze".

"Molim Vas da ovo protestno pismo proslijedite i postupajućoj sudiji, gospođi Suzani Mugoša, koja ne samo da dozvoljava upotrebu tih riječi, već iste i diktira na zapisnik", zaključuje se u pismu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA