Vozio skoro 200 na sat: Ovo je mladić koji se zakucao u automobil i ubio četvoro

Radiosarajevo.ba
Vozio skoro 200 na sat: Ovo je mladić koji se zakucao u automobil i ubio četvoro
Foto: Blic.rs / Udes na Ibarskoj magistrali

Nikola M. (27) uhapšen je zbog sumnje da je jedan sat poslije ponoći izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali (Srbija) u kojoj su život, na licu mjesta, izgubile četiri osobe, dok su četiri teško povrijeđene.

Kako Blic nezvanično saznaje, on se zakucao u drugi automobil vozeći oko 170 na sat.

Do stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila oko sat poslije ponoći došlo je kada se u “dačiju”, koja se kretala iz pravca Bogovađe i uključivala na Ibarsku magistralu kod Županjca, zakucao “BMW” kojim je upravljao Nikola M.

Kako pričaju svjedoci jezivog udesa, “BMW” se kretao strahovitom brzinom, zakucao se u “dačiju” i, koliko je jak udarac bio jasno svjedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara! “Dačija” je nakon toga završila u livadi, piše Srpskainfo.

Automobil u kome su se nalazile stradale osobe smrskan je do neprepoznatljivosti.

Čak sedam ekipa vatrogasaca sjeklo je vozila kako bi iz njih izvadili žrtve i povrijeđene.

Kako se nezvanično saznaje, Nikola M. je od ranije poznat po brzoj vožnji.

U trenutku udesa sa njim u automobilu bila je i studentkinja Katarina Ivanković (20), koja je stradala na licu mjesta, dok je na suvozačevom sjedištu bila njena sestra, inače Nikolina djevojka.

Mještani koji su odmah po sudaru odjurili na lice mjesta ispričali su da su prizori bili stravični, da je automobil bio potpuno smrskan, da su povrijeđeni zapomagali i vrištali na sav glas i da je krv bila svuda…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije