Vozač automobila s bh. tablicama isjekao 'lisice' Parking servisa u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Vozač automobila s bh. tablicama isjekao 'lisice' Parking servisa u Beogradu

Vozač automobila bosanskohercegovačkih registarskih tablica uhapšen je jer je u centru Beograda s točkova svog vozila brusilicom isjekao lisice koje je stavio Parking servis, javlja Tanjug.

Javno-komunalno preduzeće Parking servis saopštilo je da je vozač, koji duguje oko 30.000 dinara za neplaćene dnevne parking karte, najprije pozvao šlep službu da mu odnese auto, ali kako su njihovi radnici, kada su primijetili lisice, odbili odnijeti automobil, on je donio brusilicu, isjekao lisice i stavio ih u svoje vozilo.

Na poziv Parking servisa policajci iz stanice Palilula krenuli su u potragu za bahatim vozačem i uhapsili ga, navedeno je u saopštenju.

"Ovakvo bahato ponašanje dužnika koji odbijaju da plate svoje obaveze, a iskaljuju bijes nad javnom imovinom biće najstrože kažnjeno. Zahvaljem policiji na pravovremenoj reakciji, koja je pokazala da niko ne može da bude iznad zakona", poručio je vršilac dužnosti direktora Parking servisa Andrija Čupković.

On je najavio da će Parking servis protiv ovog vozača i ostalih koji pokušaju da uklone lisice podnijeti krivične prijave.

"Mi ćemo tome stati na put i uvesti red, a u saradnji sa policijom i pravosudnim organima uticaćemo da se najstrože kazne bahati vozači koji direktno ugrožavaju uvođenje komunalnog reda u Beogradu", rekao je Čupković, navedeno je u saopštenju Parking servisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije