Vojislav Koštunica: Nova vlada skupo će koštati Srbiju

Radiosarajevo.ba
Vojislav Koštunica: Nova vlada skupo će koštati Srbiju

Predsjednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica izjavio je danas da će rekonstruirana vlada potpuno destabilizirati zemlju i da su izvanredni izbori najbolje rješenje.

Kako je rekao lider DSS, program rekonstruirane Vlade predstavlja pouzdan dokaz da ona će "potpuno destabilizirati zemlju, nastaviti politiku razbijanja Srbije i ekonomskog pustošenja države".

Nova vlada, prema njegovim riječima, namjerava nastaviti staru politiku poniznog potčinjavanja Srbije EU, kao i provođenja protuustavnog i antidržavnog bruxelleskog sporazuma i podržavanje antisrpkih kosovskih izbora, kao i da nastavi staru ekonomsku politiku koja će dovesti do potpunog sloma zemlje, javlja Tanjug.

Prema riječima Koštunice, stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predstavljat će razoran udarac za srpsko gospodarstvo.

"Nova, preobučena Vlada sa starom politikom predstavlja kobnu prijetnju za Srbiju, i građani Srbije su postali taoci politike za koju Srbija nije glasovala na izborima", poručio je Koštunica u pisanoj izjavi.   

On je rekao da će država veoma skupo platiti postojanje ovakve vlasti sve dok se Srbija ne izbori za politiku koja će, prije svega voditi računa o nacionalnim i ekonomskim interesima, što je moguće samo s izvanrednim izborima, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije