Vodena zabava za cijelu porodicu: Aquapark Dalmatia u Šibeniku nudi nezaboravno iskustvo

0
Radiosarajevo.ba
Vodena zabava za cijelu porodicu: Aquapark Dalmatia u Šibeniku nudi nezaboravno iskustvo
Foto: Aquapark Dalmatia / Aquapark Dalmatia - prvi zatvoreni i grijani aquapark na obali Jadranskog mora

U junu ove godine, Amadria Park Šibenik će predstaviti svoju novu zvijezdu zabave - Aquapark Dalmatia - prvi zatvoreni i grijani aquapark na obali Jadranskog mora. Vanjski dio Amadria Park Šibenik je proširen i otvara se krajem juna, dok se na jesen otvara zatvoreni dio.

Ova impresivna atrakcija obećava da će postati nezaobilazno odredište za porodice s djecom, nudeći nezaboravna iskustva tokom cijele godine bez obzira na vremenske uvjete, što znači da kiša ili sunce više neće moći pokvariti vaše planove za izlet.

Aquapark Dalmatia nalazi se u Šibeniku, kao sastavni dio renomirane Amadria Park grupacije, direktno je povezan s hotelima Jakov i Andrija te se nalazi u neposrednoj blizini prekrasne plaže. Planirano otvorenje aquaparka je u junu 2024. godine, dok će zatvoreni dio biti potpuno operativan na jesen iste godine.

Nezavisno od godišnjeg doba, u Aquaparku Dalmatia vas čeka čarobni svijet vodene zabave. Adrenalinske lude mogu se okrenuti uzbudljivim toboganima koji će im popeti adrenalin, dok će se najmlađi članovi porodice uživjeti u bazenima s maštovito dizanim vodenim igralištima. Mirna umjetna rijeka duga čak 610 metara savršena je za opuštanje i pljuskanje uz laganu struju.

Aquapark Dalmatia nije samo sinonim za vodene avanture. Ovo je prava oaza za cijelu porodicu. Dok se djeca zabavljaju s iskusnim animatorima, roditelji mogu pronaći trenutak relaksacije u luksuznom wellness centru s bazenima, saunama i masažama. Fitness centar opremljen vrhunskim spravama idealan je za one koji žele održati formu i tokom odmora.

Između uzbudljivih avantura i opuštajućih trenutaka, ugasite glad u tematskim restoranima koji nude bogatu ponudu hrane i pića prilagođenu cijeloj porodici. A za suvenire ili igračke koji će vam vječno podsjećati na fantastičan dan u Aquaparku Dalmatia, svakako posjetite trgovine smještene unutar parka.

Zamislite sebe kako ležite na udobnoč ležaljci, sunčate se i uživate u prekrasnom pogledu na šarene vodene tobogane kako se izdižu u nebo. To nije neki san na dalekoj destinaciji, već stvarnost koja će zaživjeti u Šibeniku. Dragulj hotela Amadria Park Šibenik će biti otvoren tokom cijele godine, nudeći vam ugodne temperature vode čak i u hladnim zimskim mjesecima. Prostirući se na 36.000 m², aquapark će moći primiti do 4.000 gostiju dnevno, kojima će biti obezbijeđeno 3.000 parking mjesta. 

Aquapark Dalmatia će biti otvoren za goste hotela Amadria Park grupacije kao i za vanjske posjetitelje. Cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle iznosit će 35 eura, dok će za djecu biti dostupne posebne cijene - od 17,5 eura do 25 eura, ovisno o visini djeteta. Dodatno, cijene ulaznica bit će prilagođene periodu špice sezone i van glavne sezone, omogućujući svima da uživaju u ovom fantastičnom aquaparku po pristupačnim cijenama. Bez obzira jeste li posjetitelj koji traži adrenalinske izazove ili porodica koja želi opuštajući dan na vodi, Aquapark Dalmatia ima nešto za svakoga, uz poštovanje svakog proračuna.

Kreiranje ovog jedinstvenog prostora za zabavu i opuštanje zahtijevalo je angažman stručnjaka iz različitih dijelova svijeta, osiguravajući da će posjetitelji doživjeti nezaboravna iskustva. Ovaj nevjerojatan kompleks zabave, projektiran je od strane priznate kanadske kompanije WhiteWater i rezultat je saradnje izvođača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Kanade.

Otvaranjem Aquapark Dalmatia, Šibenik je dobio još jednu atrakciju koja ga čini još zanimljivijom turističkom destinacijom. Sad, bez obzira na godišnje doba, posjetitelji ovog grada mogu uživati u kombinaciji historijskih znamenitosti, prekrasne obale i uzbudljive vodene zabave za cijelu porodicu.

Nemojte čekati da vam prijatelji pričaju o tome. Dođite i doživite sami. Posjetite Aquapark Dalmatia i dopustite da vas voda odnese u svijet beskrajne zabave i smijeha!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije